BACKUP MENEDZSMENT – LOKÁLIS-, ÉS GEOREDUNDÁNS ADATMENTÉS

Mottónk: „Egy mentés nem mentés! Két mentés fél mentés! Három mentés egy mentés!”

Ma már a legkisebb, akár csak 2-3 fős vállalkozásnál is elengedhetetlen valamilyen központi adattároló, akár csak egy NAS, esetleg cloud drive, helyi-, vagy kihelyezett szerver, amin az adatok centralizálva, nyomon követhetően kerülnek tárolásra, a jogosultságok megfelelően kioszthatók, és az adatmentés is biztonságosan kezelhető.

És ekkor lép életbe a bekezdésünk első pontja, a megfelelő mennyiségű, gyakoriságú és biztonsági szintű adatmentés kialakítása.
Erre számos mód és lehetőség van, például az adattükrözés, helyi, avagy lokális mentés külső adathordozóra, és a távoli, úgynevezett geo-redundáns vagy off-site mentés.

Elsődleges szempont, hogy megfelelően konfigurált tűzfallal, vírusvédelemmel, jogosultság korlátozással és a felhasználóknak biztosított rendszeres IT képzéssel az adatokra veszélyt jelentő hibázások, támadások, vírusok lehetőségét megakadályozzuk, de a végső cél, az utolsó védőháló, hogy a vállalatnak mindenképpen legyen olyan mentése, ami házon belül nem elérhető, így a legkritikusabb esetben is elkerülhető, hogy az adatok teljes elvesztését követően a működése veszélybe kerüljön.

Erre megoldás az úgynevezett geo-redundáns, off-site adatmentés, melynek során az adatok mentésére és tárolására titkosított adatcsatornán, valamint titkosított-tömörített adatcsomagokban kerül sor, így igény esetén az is megoldható, hogy a visszafejtési kulccsal kizárólag a megbízó rendelkezzen. Ekkor bár az adatmentést saját szervereinken tároljuk, annak tartalmához nálunk sem férhet hozzá illetéktelen személy, sőt, engedély nélkül mi magunk sem.

A geo-redundáns off-site adatmentés lehetőségét mi minden ügyfelünk számára biztosítjuk, illetve teljes körű szerver és desktop support szolgáltatás megrendelése mellé önköltségi áron kínáljuk.