Az ASUS hivatalos Twitter-fiókján április 3.-án megerősítette, hogy jelenleg is dolgoznak a ROG Ally névre keresztelt, a vállalat portfóliójában a maga nemében első kézi számítógépen.

A vállalat a tőlük megszokott profizmussal igyekszik a gamerek kedvére tenni, és a legmodernebb és legjobb technológiákkal szereli fel készülékét, hogy a tökéletes játékélmény útközben is élvezhető legyen. Az ASUS az AMD-vel szövetkezett, hogy együtt tervezzék meg „az eddigi leggyorsabb AMD APU-t” a kéziszámítógép számára, amely papíron jelentősen erősebb, mint a Steam Deck, amely a piacot jelenleg uraló eszköz.

Az ASUS egyelőre azonban nem sokat árult el a ROG Ally részleteiről, de az már tudható, hogy a rendszer Windows 11-et futtat majd, és képes lesz külső GPU, vagy nagyobb kijelző csatlakoztatására.

Egyes források szerint az ismert YouTuber „Dave 2D” már találkozott egy prototípussal, és elárulta, hogy a ROG Ally 7 hüvelykes érintőképernyővel rendelkezik majd, 16:9 arányú 1080p-s kijelzővel és 120Hz-es frissítési frekvenciájú panellel, ellentétben a Steam Deck 16:10-es paneljével, amely csak 800p-t és 60Hz-et biztosít.

Az ASUS gamereknek szánt ROG termékvonalának hagyományaihoz híven az új kéziszámítógép elöl és hátul is letisztult vonalakkal rendelkezik és a hátlapon egy RBG vonalas dizájn teszi teljessé a megjelenést.

Jelenleg hivatalos megjelenési dátum vagy ár még nem tudható.

Forrás, ASUS Twitter account: