LOKÁLIS ÉS TÁVOLI SZERVEREK KONFIGURÁLÁSA, ÜZEMELTETÉSE

Legyen az akár egy lokális file szerver, akár licence kezelő, VPN vagy FTP szolgáltatást nyújtó kiszolgáló, AWS gateway, adatközpontban tárolt külső szerver, web vagy mail szerver, a folyamatos monitoring, karbantartás és üzemeltetés elengedhetetlen. Amíg ön alszik, mi addig is figyelünk.

Beállított monitoringgal, routerbe és szerver konfigurációba integrált AI megoldásokkal minden szokásostól eltérő jelenségre azonnal felfigyelünk, és ha szükséges beavatkozunk. Ha például egy email vagy VPN fiókhoz szokatlan belépési kísérletet blokkolunk felvesszük a kapcsolatot az adott munkatárssal, hogy ő próbálkozott-e, ha igen, engedélyezzük, ha pedig nem, IP cím blokkolással kizárjuk a további próbálkozási kísérleteket.

Ha a helyi-, vagy geo-redundáns adatmentés hirtelen megnövekedett, ellenőrizzük a friss adatokat, valóban a cég számára relevánsak-e, vagy egy munkatárs véletlenül egyéb, nem odaillő adatot helyezett el mentés alatt álló mappában, vagy esetleg egy teljes mappát véletlenül áthúzott egy másikba, mely szintén mint új adat megjelenik a növekményes mentésben.

Minden ilyen, és ehhez hasonló, a szokásostól eltérő, és potenciális problémát magában hordozó esetet monitorozunk, és azonnal, akár a megbízó bevonása nélkül is kezelünk, azonban minden esetben tájékoztatást adunk azokról az esetekről, melyek akár vezetői döntést igényelnek, akár potenciális kockázatot jelentenek.