A napokban vette át a világ leggazdagabb emberének pozícióját Elon Musk, mivel a Tesla részvényei soha nem látott magasságba emelkedtek, és aki eddig kételkedett volna a szavában, most már talán azoknak is világos lehet, hogy bár néha érdekesek a megnyilvánulásai, nagy eséllyel azért Musk tudja, hogy imt beszél.

Ezzel a közelmúltban bekövetkezett pozíció váltással a vártnál talán még nagyobbat ütött Musk Twitterre kirakott két szava: „Use Signal” (vagyis használd a Signal-t) melyet később a következőkkel nyomatékosított: „Facebook sucks” (azaz a Facebook szívás).

Mivel Musk közismerten nem rajong a Facebookért és adatgyűjtő üzletpolitikájáért (melynek ténye a közelmúltban hozott App Store ÁSZF változtatások hatására minden felhasználó számára még egyértelműbbé vált) nyíltan az Edward Snowden által is közkedvelten használt Signal titkosított üzenetküldőt kezdte el reklámozni, ami konkrétan semmilyen adatot nem gyűjt a felhasználóiról. Az még nem derült ki, hogy üzleti érdeke is fűződik-e kijelentéseihez, vagy tényleg szimplán csak a Facebook ellenérzés szólt belőle, mindenesetre szavai talán a a vártnál is jobban célba találtak, és olyan tömeges regisztráció indult a Signal-on, hogy a szolgáltatás átmenetileg bedőlt, és nem tudta még a regisztrációs folyamatokat sem teljesíteni.

Mivel a hírek szerint, a Signal-t az FBI sem különösebben szereti, ezért talán lehet hinni annak, hogy az itt küldött üzenetek még titkosszolgálati módszerekkel sem, vagy csak nehezen hallgathatók le, míg egy Facebook Messenger üzenetváltás cirka azonnal újabb marketing adatbázist épít rólunk, és az chat partnerünkről. Mindezek alapján talán még annak is érdemes lehet váltani, és leszokni a Messengerről, aki nem nemzetbiztonsági adatokat kíván kiszivárogtatni mint Snowden, csupán nem szeretné, hogy minden egyes leírt kifejezése potenciálisan egy újabb reklám téma legyen számára a következő hetekben, hónapokban.