Egyre több olyan információ „szivárog” ki az internetre, amiből arra lehet következtetni, hogy még 2021-ben megjelenhet az új Nintendo Switch PRO konzol.

Arról már korábban lehetett hallani, hogy OLED kijelzővel lesz szerelve, (amit a Samsung gyárt majd), valamint arról is szóltak a hírek, hogy 4K képes lesz az új masina, a legfrissebb „pletykák” alapján a grafikus chipet pedig az Nvidia szolgáltatja majd, tehát ez fog felelni a gyorsabb feldolgozásért és a szebb grafikáért.

Elnézve az Nvidia teljesítményét, gyártó kapacitását mostanában, így várhatóan 2024-ben jelenhet majd meg a Nintendo Switch Pro, no de viccet félretéve, bízunk benne, hogy ebből még tényleg idén lehet új Switch a nagyközönségnek.

Legyünk tehát optimisták, a megjelenés tekintetében. Mondjuk tartunk tőle, hogy tudjuk ezt kb. addig tenni, amíg az árra nem derül fény, mert ezt szakértők már most, a megjelenés előtt, csak az új hírek alapján 350 és 400 dollár közé saccolják.

Ez még nem is volna elviselhetetlenül fájdalmas, azonban ismervén az európai és magyar árképzési mechanizmusokat, ez legjobb esetben is 120-130e Ft nettót jelent, ha időközben nem fog 400 Ft-ba kerülni egy dollár, és 500-ba egy EUR.

Továbbá ha mindehhez hozzátesszük még azt is, hogy ha tényleg az Nvidia lesz a GPU gyártó, az szállítási akadozásokat, túlkeresletet, és így ár felhajtást okozhat, pont mint a desktop GPU-k esetében, szóval tartunk tőle már most, hogy az új Switch Pro-ra többet kell majd várni, mint egy PS5-re, és tartunk attól is, hogy bár a teljesítménye még így is elmarad majd a Sony új konzolja mögött, árban ugyan ott lesz, vagy megjelenéskor akár még a felett is.

Pár hónapon belül biztosan okosabbak leszünk, addig türelemmel és izgatottan várunk!