1994 tehát a Sony PlayStation első játékgépének megjelenése óta egyetlen évben sem adtak el ilyen kevés konzolt a szigetországban, mint 2020-ban: kevesebb, mint 1 millió példányszámban kerültek új tulajdonosukhoz a készülékek.

A Nintendo továbbra is kiváló eladási adatokat ért el, azonban a Sony az elmúlt 25 év leggyengébb eredményét produkálta ezzel az eredménnyel.

Ennek elsősorban a generáció váltás lehet s fő oka, hogy a PS4-et már nem igazán keresik a vásárlók, a PS5-öt pedig keresnék, de hiába. Hasonlóan az Nvidia új kártyáinak megjelenési blamájához a Sony is eléggé alul kalkulálta a gyártói kapacitást, és szinte kivétel nélkül mindenhol hiánycikk az új konzol, ennek értelmében az eladási adatokat sem tudta erősíteni. Ez alapján jogosan lehetne arra számítani, hogy a 2021-es évben azonban nagyságrendekkel jobb lesz az eredmény, mikor a PS5 várhatóan széles körben beszerezhető lesz és így rengeteg példányban fogják tudni értékesíteni, és vélhetőleg ez a piaci trend így is lesz, azonban némi árnyékot vet erre az elméletre a Japánban egyre inkább uralkodó új trend.

Ennek értelmében néhány éve már inkább a kézi konzolok a népszerűek a szigetországban, amire a Nintendo tökéletes megoldást kínált a kézi és asztali gépként is használható Switch-el, azonban a Sony évekkel ezelőtt kiszállt erről a piacról, és a rendelkezésre álló adatok alapján nincs is folyamatban lévő handheld konzol fejlesztésük.

Korábban a Nintendo szenvedett el hasonló mélypontot a kifejezetten gyengén teljesítő WiiU eladásaival, azonban sikeresen túlélték és előnyükre fordították ezt az ínséges időszakot, illetve továbbra sem szálltak be a PS és XBOX által rég óta vívott konzolos erő háborúba, inkább a mobilitást és a sokrétű használhatóságot részesítették előnyben (no meg persze a számos egyedi, platform exclusive címet és karaktert) míg a Sony például olyanokkal is borzolta a kedélyeket, hogy a korábban PS exclusive címnek bejelentett Horizon-t a hatalmas siker miatt PC-re is megjelentették, melynek következtében néhány rajongó odáig ment el, hogy lakását vagy éppen egy Game Store-t verjen szét és törjön darabokra.

A konzol háború tehát továbbra is folytatódik a vásárlók kegyeiért, és bár a PS5 és XBOX erőgépek vitathatatlan technikai fölényben vannak a Nintendo-val szemben, nem lennénk meglepődve azon, ha a következő években mindkét konzol gyártó új, kézi eszközökkel is megjelenne a piacon, hogy szeletet vágjanak maguknak ebből a piaci tortából is.